De Kleine Covey boekreview van Frank van Dijk

De kleine Covey

Hoe kan het dat een boek dat van origine ruim 25 jaar oud is nog steeds zo ongenadig populair is? Covey verteld je hoe je een zinvol leven kunt leiden. Oftewel een boek dat toch voor iedereen relevant moet zijn.

In de kleine Covey vatten Jan Kuipers en Ben Tiggelaar het originele boek van Covey samen. Ze vatten de 7 eigenschappen van effectief leiderschap voor je samen en vertellen je hoe deze eigenschappen je leven kunnen verbeteren.

De kleine Covey

Auteur: Jan Kuipers & Ben Tiggelaar

Uitgever: Business Contact

Eerste druk: oktober 2015

Aantal bladzijde: 80 pagina’s

Waar gaat het over

Het boek is een samenvatting van het originele boek van Covey over de 7 eigenschappen van effectief leiderschap. Het neemt je mee in de volgens Covey 7 eigenschappen die er wanneer je ze allemaal op de juiste manier toepast voor gaat zorgen dat je een zo goed mogelijk leven gaat leiden.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap zijn:

  1. Wees proactief
  2. Begin met het eind in gedachten
  3. Belangrijke zaken eerst
  4. Denk win-win
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden
  6. Creëer synergie
  7. Houd de zaag scherp

Mijn mening

De samenvatting van het boek is van hoge kwaliteit. Voor iedereen die aan de slag wilt met de 7 eigenschappen van Covey is het enorm handig. Duidelijk alle aspecten die van belangrijk zijn komen te spraken en worden kort maar krachtig omschreven.

Echter vind ik het lastig deze eigenschappen te implanteren in mijn dagelijkse leven. Zeker sommige delen vind ik zeer nuttig. Echter zijn er ook delen waarmee ik het lastig vind te identificeren en toe te passen.

Conclusie

Voor mensen die echt geloven in de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Covey is dit boek een mooi begin. Het is een unieke manier om in aanraking te komen en aan de slag te gaan met de eigenschappen. Ook als opfrissing is het boek enorm handig.

Anderen bekeken ook

De Online Marketing Tornado
Maak ze Gek! boekreview van Frank van Dijk
Eén fan per dag boekreview van Frank van Dijk
Rich Dad Poor Dad boekreview van Frank van Dijk
Menu