Doelgerichte SEO boekreview van Frank van Dijk

Doelgerichte SEO

Wie serieus aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie moet wel een gehoord hebben van de heren van de Internet Marketing Unie. Met blogs, e-books, cursussen en zelfs hun eigen software zijn ze een grote speler in de online marketing wereld.

In januari 2018 verscheen het boek Doelgerichte SEO van Tonny Loorbach. Een boek die je praktisch meeneemt in het optimaliseren van jouw website. Na het lezen van zijn gratis e-book Winnen in Google was ik daarom erg benieuwd naar zijn eerste fysieke boek over zoekmachine optimalisatie.

Doelgerichte SEO

Doelgerichte SEO boekreview

Auteur: Tonny Loorbach

Uitgever: Visual Steps B.V.

Eerste druk: januari 2018

Aantal bladzijde: 184 pagina’s

Onderwerp: zoekmachine optimalisatie, SEO

Waar gaat het over

Zoals de advertenties van de IMU zeggen dat SEO uitbesteden helemaal niet nodig is vertelt het boek op een fijne manier de basis. Vanaf het begin wordt de basis duidelijk gemaakt en wordt verteld welke begrippen er zijn en waarom deze belangrijk zijn om goed te scoren in zoekmachines.

Stap voor stap in een logische volgorde wordt verteld hoe je jouw WordPress website kunt optimaliseren. Praktische voorbeelden vertellen je hoe je dit stap voor stap doet en je zoekmachines kunt domineren.

Mijn mening

Op het moment van lezen had ik al redelijk wat ervaring met zoekmachine optimalisatie. Ik volgde Tonny al langer en had ook een aantal trainingen gevolgd. Mede hierdoor viel mij het boek een beetje tegen. Dit heeft ongetwijfeld met het feit te maken dat ik ze al langer kende.

Wat mij tegenviel was namelijk dat het boek niet echt de diepte in ging. Alle essentiële onderdelen om met je website te scoren in Google werden wel benoemd. Maar voor mij persoonlijk ontbrak de diepte. Het bleef vooral bij de basis. Het boek is dus zeker geen aanrader als je een volgende stap wilt zetten in SEO.

Echter is dit boek wel uiterst geschikt voor wanneer je beginnende bent in deze wereld. Zeker wanneer je geen SEO specialist bent kun je veel leren van dit boek. Het kan de volledige basis vormen voor jou en je website. Daarnaast biedt het boek een handleiding waar je altijd op terug kunt vallen wanneer nodig.

Conclusie

Doelgerichte SEO is het ideale boek wanneer je net aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie. Het verteld je goed hoe het werkt en geeft je praktische voorbeelden. Alles wordt behandeld en het geeft een duidelijk beeld van hoe alles werkt.

Echter ontbreekt voor mensen die al langer in het vak zitten de diepte. Er wordt op veel onderdelen niet dieper ingegaan op onderdelen. Om jezelf verder te verdiepen in zoekmachine optimalisatie raad ik je dus aan om een ander boek te kiezen.

Anderen bekeken ook

De Online Marketing Tornado
De Kleine Covey boekreview van Frank van Dijk
Rich Dad Poor Dad boekreview van Frank van Dijk
Eén fan per dag boekreview van Frank van Dijk
Menu