Elon Musk boekreview van Frank van Dijk

Elon Musk: hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft

Een ondernemer die ik enorm hoog heb zitten, is Elon Musk. De topman van Tesla en SpaceX is een gigantisch succesvolle ondernemer en één van de rijkste mensen ter wereld. Naast het maken van elektrische auto’s en het lanceren van raketten houdt hij zich met nog veel meer bezig. Voor mij een oprechte inspiratie.

Natuurlijk moest ik daarom dit boek van Ashlee Vance lezen. Niet alleen omdat ik wilde weten waar het allemaal begon voor Elon Musk, maar ook omdat ik erg benieuwd was naar zijn manier van werken. Als je namelijk hoort wat deze man voor werkweken draait… een inspiratie voor ons allen.

Elon Musk: hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft

Auteur: Ashlee Vance

Uitgever: Lev.

Eerste druk: februari 2016

Aantal bladzijde: 448 pagina’s

Waar gaat het over

Deze biografie gaat over Elon Musk. Zijn volledige leven wordt besproken. Van zijn jeugd in Zuid-Afrika tot het oprichten van verschillende bedrijven. Het boek begint daarom logischerwijs met zijn jeugd. Omdat Elon zelf mee werkte aan het boek kan er tot op de detail worden verteld hoe hij dit beleefde. Van de vechtpartijtjes op school tot de avondturen van zijn familie. Er wordt uitgebreid verteld over hem en de rest van zijn familie.

De focus ligt hem daarna vooral op tijdens en na het verhuizen naar Noord-Amerika. Er wordt stilgestaan bij het oprichting van Zip2, PayPall, Tesla, SpaceX, Solarcity en Hyperloop. Al deze onderdelen geven je een uniek beeld in zijn werkwijze en de omgang met mensen.

Daarnaast wordt Elon belicht van verschillende kanten. Er wordt gesproken met zijn vrienden, werknemers maar ook vijanden. Hierdoor hoor je verschillende verhalen en wordt er echt goed belicht hoe hij echt is.

Mijn mening

In mijn ogen is dit een perfect boek als je meer te weten wil komen over Elon Musk. Het boek belicht verhalen van verschillende kanten en Ashlee Vance is niet bang uit te halen wanneer nodig. Hierdoor krijg je een goed beeld van Elon Musk en hoor je de echte verhalen.

Daarnaast is de indeling erg logisch. Stap voor stap wordt het leven van Elon uitgelegd aan de hand van praktische situaties. Daadwerkelijke mails tonen echt een goed beeld van zijn werkwijze.

Conclusie

Een fantastisch boek voor de Elon Musk fan. De biografie is perfect als je meer over zijn leven te weten wilt komen. De volgorde is perfect en het geeft perfect zijn werkwijze en visie neer.

Anderen bekeken ook

De Kleine Covey boekreview van Frank van Dijk
Spotify
Doelgerichte SEO boekreview van Frank van Dijk
Maak ze Gek! boekreview van Frank van Dijk
Menu