Rich Dad Poor Dad boekreview van Frank van Dijk

Rich dad poor dad

Heb jij je ooit afgevraagd wat het verschil in opvoeding zou zijn tussen een rijke en arme vader? Dan nodig ik je van harte uit het boek rich dad poor dad te lezen. In Rich dad poor dad neemt Robert Kiyosaki je mee in zijn kijk op het verschil in opvoeding tussen zijn rijke en arme vader.

Hij geeft praktijkvoorbeelden en verteld je precies hoe jij kunt ontsnappen aan de ‘rat race’ en kunt gaan genieten van een financieel onafhankelijk leven. Aan de hand van dit boek ontvang je een stap voor stap plan waardoor jij een passief inkomen kunt creëren waardoor in je in de loop van de tijd kunt stoppen met werken en toch inkomen blijft genereren.

Rich dad poor dad

Auteur: Robert Kiyosaki, Zack Bowman

Uitgever: Zack Bowman

Aantal bladzijde: 336 pagina’s

Waar gaat het over

Rich dad poor dad geeft je een andere kijk op de financiële keuzes die gemaakt worden door de ‘poor’ en ‘middle class’. Robert Kiyosaki legt uit waarom de keuzes die worden gemaakt invloed hebben op de welvaart. Hij onderdrukt het probleem en verteld welke fouten zij maken.

Hij geeft praktische voorbeelden die vertellen waarom deze groepen nooit financieel onafhankelijk zullen worden omdat zij niet weten te ontsnappen van de ‘rat race’. Het maakt in principe niet uit hoeveel zij verdienen. Ze zullen zichzelf altijd te kort doen en nooit de welvaart ervaren waar de ‘rich’ over beschikken.

Robert Kiyosaki geeft je in rich dad poor dat een duidelijk stappenplan hoe jij aan je ‘assets’ tabel kunt werken en van je investeringen kunt leven. Zo wordt er onder andere verteld waarom je een huis zou moeten huren en niet zou moeten kopen. Waarom je altijd jezelf eerst moet betalen en hoe je dit doet. Dit en verschillende andere praktische voorbeelden geven je een beter inzicht in hoe je financieel onafhankelijk kan worden.

Voorbeeld rich dad poor dad Frank van Dijk

Mijn mening

Hoe goed ik dit boek ook vind. Eerst wil ik graag benaderen dat dit boek het verhaal erg vanaf één kant belicht. Voordat je de informatie lukraak toe gaat passen moet je goed uitkijken. De strategieën kunnen er namelijk voor zorgen dat je financieel onafhankelijk kan worden op vroege leeftijd. Maar het kan er ook zeker voor zorgen dat je onnodig veel geld verliest.

Net zoals het boek zelf aangeeft zijn het je eigen keuzes. Het is daarom belangrijk altijd deze keuzes op een nuchtere manier te maken. Wanneer je dit doet en daadwerkelijk aan de slag gaat met de dingen die in het boek genoemd worden ben ik er echt van overtuigd dat je op een andere manier kunt gaan leven en financieel onafhankelijk kunt worden.

Het boek geeft je daadwerkelijk een praktisch stappenplan. En ondanks dat ik het niet overal mee eens ben heeft het zeker zo zijn dingen die me aan het denken zetten. Het verteld je hoe je dingen aan kunt pakken en laat je dingen vanaf een andere kant bekijken. Iets wat sowieso in de tijd van nu enorm belangrijk is.

Conclusie

Ik raad het iedereen aan rich dad poor dad een keer te lezen. Dit boek geeft je echt een mogelijkheid om op een andere manier naar financiële keuzes te kijken. Ook al heb je niet de ambitie op vroege leeftijd financieel onafhankelijk te worden denk ik dat de kennis zeker van pas kan zijn.

Anderen bekeken ook

Elon Musk boekreview van Frank van Dijk
De Kleine Covey boekreview van Frank van Dijk
Maak ze Gek! boekreview van Frank van Dijk
Eén fan per dag boekreview van Frank van Dijk
Menu