Spotify

Spotify

Spotify is een van de bekendste bedrijven van nu. Bijna iedereen gebruikt de mediaspeler van Daniel Ek voor het streamen van muziek. Zelfs nu tijdens het schrijven van deze review klinkt er op de achtergrond muziek. Deze muziek speel ik uiteraard af via de razendsnelle muziekspeler van Spotify.

Laatst werd ik gewezen op dit boek. Volgens degene die mij dit vertelde zou dit echt een aanrader zijn. Niet zo zeer voor de kennis maar door de uniekheid van het verhaal en de manier van schrijven. Nu enkele weken later heb ik het boek uit en kan ik jullie gaan vertellen wat ik er van vind. Mijn mening over het ‘Spotify boek’.

Spotify

Iedereen kent Spotify als de populaire mediaspeler. Wat weinig mensen weten is dat de deze manier van streamen enorm uniek is. In het boek wordt omschreven hoe Daniel Ek samen met andere Spotify opricht. Hoe ze de muziek wereld willen gaan veranderen door hun unieke manier van muziek luisteren. Er wordt verteld over de jeugd van de ondernemer en zijn passie voor IT en programmeren.

Het boek neemt je volledig mee in de levensloop van Spotify. Vanaf het begin, waar het team in een klein appartement met drie verschillende afdelingen werkte aan de release van de speler tot het onderhandelen met platenmaatschappijen over de licentievoorwaarden. Van het bittere begin met enorm veel werkuren tot de lancering in de Verenigde Staten. Het boek verteld alles en geeft een fantastisch beeld over de start van de onderneming. De problemen met Apple en de bijna overname van SoundCloud, alles komt aan bod.

De cover van het boek geeft in één zin mooi weer waar het boek eigenlijk voor staat: “Hoe een kleine start-up een miljardenindustrie voor altijd veranderde”. Eigenlijk zegt deze zin precies waar het boek over gaat. Het verteld alles tot in detail over de oprichting en het succes van Spotify. Van vriendschappen met Mark Zuckerberg tot conflicten met gigantische namen in de muziekwereld.

Alles wordt op een leuke en spannende manier verteld. Je wordt meegezogen in het verhaal en krijgt een uniek beeld in het bedrijf. Het boek eindigt met een gezonde opbouw van spanning voor de beursgang van Spotify.

Spotify Boek

Conclusie

Goed boek, weinig waarde. Het boek verteld een enorm leuk verhaal over Spotify, maar je leert er weinig tot niks van. Het is echt het verhaal van het ontstaan het succes van de muziekspeler.

Je leert de oprichten en CEO Daniel Ek en zijn naasten goed kennen. Je krijgt echt een connectie met het land Zweden en haar ondernemers, de vriendschappen die hij opbouwt met werelds grootste ondernemers en vijanden die hij overhoudt binnen de muziek wereld.

Hou je van muziek of ben je gewoon benieuwd naar het verhaal achter Spotify? Dan raad ik je dit boek echt aan. Het is soms wat ingewikkeld maar desondanks enorm mooi geschreven. Het is niet te dik en leest snel weg. In mijn ogen een echte aanrader voor elke ondernemer.

Anderen bekeken ook

Rich Dad Poor Dad boekreview van Frank van Dijk
Doelgerichte SEO boekreview van Frank van Dijk
Maak ze Gek! boekreview van Frank van Dijk
Elon Musk boekreview van Frank van Dijk
Menu